Friday, August 7, 2009

TEAM KARISMA UKM BERJAYA MENYAHUT CABARAN "MAHASISWA WIRA NEGARA"

Kem Rakan Siswa jelajah kampus bersama dengan mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia dari 7 hingga 9 Ogos 2009 di Sepang, Selangor telah dapat dilangsungkan dengan baik dan bahang semangatnya terasa sampai ke hari ini. Tahniah buat semua wira dan wirawati negara yang telah berjuang menggalas amanah besar negara. Team Karisma UKM berjaya meleburkan rekod flying squirrel yang dicipta oleh Team Karisma UM. Walaupun hebat dengan pencapaian itu, geng Komander Dexel tergelak berguling-guling sebab Team Karisma UKM terkasima dan terdiam kaku dengan kehadiran mereka.. -Skuad Survivor & Taktikal

66 comments:

  1. UKM pasti boleh. Untuk Team UKM buktikan yang kita terbaik ...UKM D' Great

    ReplyDelete
  2. maaf ye, terlalu banyak rintangan dan keperitan yang kita orang dah lalui.Kalau belum rasai semua tu jangan la confident sesgt. Nanti ada yang tumbang pulak

    ReplyDelete
  3. cmperm xley nyeww..
    mna ley lwan um
    um is one toward one malaysia
    rasankn lah korang
    haha
    t korg tau la nti haha
    jgn ckp bsr k
    kt tgk la nti
    um is the best la....

    ReplyDelete
  4. kem karisma hebat..kenangan terindah,pengalaman terhebat,pasti tak dapat lupakan..sama2 motivasikan diri..
    UNIVERSITI MALAYA TERBAIK...!!!

    ReplyDelete
  5. kpd kawan2 dr ukm
    good luck r
    pasti mjadi knangan terindah korang 6t
    tp um mmg da best
    um GEMPUR!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. ukm dah berjaya beat um.. syabas buat skuad ukm.. ukm terbaik.. hidup hang tuah (ab'e)..!!

    ReplyDelete
  7. karisma mmg memberi sejuta pengalaman yg membina jati diri anak bangsa... syabas buat JASA, para fasi, dan PELAJAR UKM..

    ReplyDelete
  8. ukm telah berjaya dgn jayanya
    i'm very proud of ukm

    ReplyDelete
  9. UKM the best.. dah sahut cabaran UM..

    ReplyDelete
  10. ye, tahniah kpd team ukm...
    kita berjaya beat dak um...
    korang mmg terbaek!!!!!!

    ReplyDelete
  11. tupai terbang = kitorg paling cepat
    tebusan dan beg = kitorng menang gak
    bdk2 um = xpayah ckp byk......=p
    ~bangge jd seorg tebusan~

    ReplyDelete
  12. mahasiswa harapan bangsa dan agama...sume terhebat...um mantooopppp....ukm ok gok....

    ReplyDelete
  13. UKM berjaya!!!!! congrats OMARIANS!!!! mari nyanyi Demi Matahari skrg... hahahaha ~

    ReplyDelete
  14. alang2 nak nyanyi, biar nyanyi lagu hutan rimba, hutan rimba, padang lalang,padang lalang daaaa...

    ReplyDelete
  15. tiada lurah terlalu dalam
    buat kami turun dimalam kelam(malam kelam)

    ReplyDelete
  16. UKM the best 4eva...

    ReplyDelete
  17. salam 1 malaysia.........
    xkan melayu hilang d dunia..!!!!!!!!!!
    pantang ukn d cabar...!!!!!!!!!!!
    team KARISMA mantap......!!!!!!

    ReplyDelete
  18. salam...
    eiii apa daaa hg tuah!!!!
    klas hr ni ko ponteng eaaaa..

    ReplyDelete
  19. hang tuah da kene tembak daa....
    ukn ape plak....

    ReplyDelete
  20. gmpak sgt ke um 2...???
    ukm the best la...!!!!

    ReplyDelete
  21. aku team bendahara,tun teja ngn hang tuah!!August 10, 2009 at 9:48 PM

    abg pengganas!!kitorng rindu nk kena gempur lg...cepat la gempur ukm!!kitorg pantang digempur,,pasti menyerang abes2 abesan...

    rindu ar nk dgr kate2 motivasi dr abg haswandi kite..kod 001,haha...

    ReplyDelete
  22. aiiiii.....jebat......
    ape daaa.
    monteng dlm masjid.....

    ReplyDelete
  23. walaupon mengengkang g claz setelah di gempur, kami ttap bangga memegang pingat emas mahasiswa wira negara!!! hidup jasa!!!!tet!!!

    ReplyDelete
  24. wei, seri....
    smpai mengengkang terok sgt la 2...
    huhuhu...
    tp tetap berbaloi dpt pingat ek???
    huhuhu....

    ReplyDelete
  25. SALAM GEMPURRRRR... NI ABG AJI (WANDI), SAYA BARU BALIK DR KEM DI PENDANG KEDAH. SKARANG JAM 2 PAGI BARU SMPI,TEKEJUT TGK BLOG KARISMA NI...RAMAI YG DA MASUK DAN MCM2 KOMEN.THANX KPD SMUA ADEQ2. TEGELAK LA BACA U ALLNYE KOMEN..LAGU KEMBARA(PADANG LALANG) TU ADEQ2 UM TAK TAW SBAB TAK SEMPAT NAK BLAJA..TP YG PENTING LAGU DEMI MATAHARI SMUA INGATKAN...CONGRATS UTK TEAM KARISMA UKM DAN UM OTH OF U R THE BEST..LUV U ALL GUYS

    ReplyDelete
  26. orait all da best to all team karisma

    ReplyDelete
  27. 1,2,3,4,RAKAN SISWA HEBAT!

    ReplyDelete
  28. KORANG SEMUA JGN LUPA GEMPUR EHH.... PENTING 2.... BETOI LA JLN KENG KANG G KELAS NEK TANGGA PN MCM BARU LEPAS BERSALIN.... TP OK GAK 2 BKN SLALU....

    _MAK AYAM-

    TRAUMA DGN AYAM DAAA...

    ReplyDelete
  29. weiii mak ayam jgnla mcm tu skali tegolak2 abg aji baca komen adeq2 ni. Team Karisma UM jgn sedih sebab Team Karisma UKM bejaya memecahkan rekod flying squirrel tu...geng ab'e memang dasyatla 3 minit 52 saat je da slesai...ab'e jgn kembang idung ye.. ni dato bendahara UKM ngan UM mane? tak masuk channel ke or guna nickname lain...sape nak taw brite gempaq..dato bendahara Team Karisma UKM (faris) tgh sebuk wat latihan pesembahan nasyid utk konvo minggu ni katanya..lagu dia org demi matahari..gaya sama mcm dlm kem...apa komen adeq2 yg lain - abg aji

    ReplyDelete
  30. SalAm 1 Malaysia!!! bt sume team KARISMA UKM n UM...

    huhuhu..

    mmg klakar abesh..
    dak2 demam pn byk,,
    tp sume 2 x patahkn smgt kte sbgai pjuang bangsa,,

    jgnla gado2..
    spe hebat ke,,cpt ke,,kte sm2 dok kt m'sia ni..kte sm2 pjuangkn 1 m'sia..
    ni da gado2 cmne nk gempur??!!

    cHill!!!

    l0l!!

    oh..lpe nk knalkn diri wlupn nm kt account da ad..
    hi...amy(Tun Teja KARISMA UKM)

    Salam bt Abg Aji..

    ReplyDelete
  31. Salam 1 Malaysia..
    ohh..

    by the way..

    wlupn team KARISMA UKM tdiam terkaku tp xbmakna kmi mbiarkn amanah 2 slip thru our fingers and grips..

    we managed 2 get those precious back..

    hehe,,
    tencen kot wkt bt kptusn..
    thnx bg yg support kowg nye leader..

    p/s:bangga dgn perwira2..

    ReplyDelete
  32. weh seri...aku pon same weh..saket kaki smpai nk jln pun kne pakse tp still sopan g ah..cover sket kengkang tu...juz aku tlajak subuh ar,sbuh gajah..penat xilang lg..tetap g klas kul 8pg tu.utk puteri plak,aku nk ucap tq la bg kain bendera grup aku mlm td..sanggup tol ko ketuk pintu bilik aku semata2 nk suh aku simpan bendera grup 3 tuh..utk dak2 kumpulan aku yg pecahkan rekod flying squirrel tu korg mmg hebat doh~bangga aku weh....

    ReplyDelete
  33. ape daaa.. salamat buat abg aji.. trima kasih banyak2.. n buat semua la para fasi n ustaz2.. pengisian yg amat menarik..
    (jangan main2 pijak jari kelingking kaki sudah aaaa..)

    ReplyDelete
  34. gud mOrning smua team karisma UKM..penat dah ilang da..smangat btul nk g klas pgi nih!Ayam, GEMPUR!!ha..ha..ha....

    ReplyDelete
  35. lagu demi matahari 2 mmg ad aura la...
    dok teringat jew lgu 2...
    klu ngntok dlm kuliah pon dok nyanyi...
    tp nk wt gaya dia x teragak lak kan...
    ad lak yg kte aku senget jap lg...
    huhuhu...
    pape pon...
    mmg miz gle la...
    huhuhu....

    ReplyDelete
  36. bile faris bendahara wat persembahan??kitorang dak2 uo aras 3 blok a nk wat pompom girl ni...hahaha...

    ReplyDelete
  37. ala dik dia org lawan td....tak menang...takpela apepun team karisma ukm hebat..abg aji respect u all pasal brani mencuba...hidup dato bendahara!!!

    ReplyDelete
  38. hidup dato' bendahara! tq abang aji!!

    ReplyDelete
  39. salam seme...
    mmg best dorh kem ni...
    aku bgge jadi orang buta time tupai terbang tu...
    even aku rase huduh gile berlari dalam keadaan kaki kedepan dulu dgn tangan merewang camtu...
    adui...ciap terlanggar abg fasi..
    halamak! malu nye daku...nasib la labu...
    pape pon ni kem plg mencabar bagi aku...

    utk abg aji, thanx bg pinjam kete tuk ktg bergaye amek gambo...ehehehe...cantik kete!!!

    ReplyDelete
  40. halooo...halo......
    huha huhaha..go siswa..go siswa...!!!!

    hehe...alamak aih...pas blik trus tercirit perut aku...ciap demam agi.....KEM KARISMA mmg hebat la smpai bersemangat gile aku demam..
    :P

    kepada pasukan nasyid KUO, korang jgn sedey2....
    Demi matahari tetap juara di hati perwira KUO UKM!!!! wawawa....

    to my beloved fasi..HEHE..jgn marah ye abg ji....
    thanks 4 all!

    kem rakan siswa mmg bebest daa...
    lagi bebest leh posing2 ngn kete idaman tapi milik org..(abg aji)..:P..kuikuikui..

    GEMPUR 1Malaysia!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  41. gempur..salam dari kak fesi..team um n ukm memang best...tapi tunggula team dri uia,wakil u akak, this week..huhu ..mesti lagi gempak..uia the best..!huhu jgn marah..

    ReplyDelete
  42. Salam dari akak fasi kedua (KARISMA UKM)...akak fasi yg di ats tu mmg BERSEMANGAT...tp nk tgk adakah team dr kampusnya BERSEMANGAT mcm akak fasi ni....mmg x sabar nk tgk...nmpaknya akak fasi di atas sgt yakin akan team dr UIA (team dr kampusnya)...maaf...kte takut akak sorang je yg brsemangat WAJA tp......hehehe..kte tggu dan lihat apa yg akn berlaku ...sorry...gurau je.

    ReplyDelete
  43. uih..jangn gado2 akak2 fasi...
    apenyg penting................KERJASAMA!!..

    hehehhe

    ReplyDelete
  44. SERI FIESE:.....ape yang PENTING???

    ..KERJASAMA..
    betul2.....

    mana ada gaduh..hubungan kami (akak2 fasi) baik je...walau jarak antara kampus kami agk jauh, namun "hanya tuhan yang tahu"...akak saje je...ye la...akak fasi sorang tu akak tgk sgt bersemangt...so, harap2 team dr UIA berSEMANGAT mcm akak fasi tu...tu yg nk tgk nnti...

    ReplyDelete
  45. haha....

    ala...gado bab spirit bebest ape...huhu

    tak pa..tak pa.....
    janji takde H1N1..
    tititititi...

    ReplyDelete
  46. salam sume...huuyooo..byknye komen korg.bukan nak ajak sekali..dah2 la tu.bagi pluang org lain plak.hahaha...pe2 pn rasenye korg takkan berenti sbb mmg patut pn kem KARISMA dpt support,trutama dr kite..chayook2...all d best buat uia.hrp2 xyah la nak pchkn rekod flying squirrel yg group kami buat.huhuhu..

    buat fasi sekalian, tq..
    abg aji byk peminat nmpak.kalah penyanyi..
    penyanyi hjjaz pn xde byk pmnt mcm 2 dlm mase 3 hari.hahahaha....jgn mara...main2 je

    c u len kali...tata,buat tata2(atuk2) sekalian..kehkehkeh....

    ReplyDelete
  47. alamk um.
    mcm bgus..uia the better one..
    lau brani meh jmpa..
    haha LOL

    ReplyDelete
  48. uia da lburkn rekod tupai trbang korang sume..
    haha..rekod baru,yeye..
    xde hal la sebab yg msukkn tyar 2 basketbal player..although my grup the last(maybe),i ttp bngga..

    ReplyDelete
  49. grup 2 xleh mne2 beg..
    haha(grup ak la)

    ReplyDelete
  50. huhuhu...
    x sangke penuh dh comment kt cni..
    mcm2 ada..
    pape pon ukm da bomb!!!!!
    oryte...
    kpd sume yg t'libat tq nkorg mmg best esp fasi2 r...
    abg aji still 01 yerk...
    huhu...
    .:UKM TERBAEEEKKK!!!:.

    (",)MEANDTHEONLYME~

    ReplyDelete
  51. ukm...universiti kuat malaysia.,...
    hehhehe
    u lain mne ada mcm ukm ni
    jgn marah ya...
    hisham loni

    ReplyDelete
  52. uia terbaek....
    ktorg da lburkan sume rekod korg..
    jgn mrh..hahaha
    abg aji pom da syg kt student uia...
    hahahahahahhahah;D

    ReplyDelete
  53. ak ditipu..
    ak dtg nk flying fox,
    pesal jdi cmni..
    btw,karisma best...
    pngalaman bharga dan medal yg berat..
    frst time dpat..
    blk umah nk sngkut tnggi2...
    kpd ibu ayam,ak tau kau tpu..
    kau bkak mata time tgkap ayam..hahaha

    ReplyDelete
  54. HA..HA.. ABG AJI SBENARNYE SAYANGKAN SMUE ADEQ2 KARISMA UIA, UKM DAN UM..BUKAN ABG AJI JE TP SMUA LA..UST ADENAN, UST. TAHAR, UST WAN, PAK TASIM, KOMANDER DEXEL (ABG HAFIZ TAHAR), ABG ZAM, KAK FIZA, KAK RAIHAN, KAK NADIA, ABG ASAR DLL..YG PALING PENTING KERAJAAN & NEGARA MALAYSIA NI MEMANG SGT2 SAYANGKAN ADEQ2 SMUE..KALAU TIDAK TAK KAN LA PROGRAM SEBGINI DIANJURKAN...WE LUV OUR AND PROUD BE MALAYSIAN

    ReplyDelete
  55. HAHHH SAPE YG BEGAMBAR DGN KERETA ABG AJI TOLONG BANK IN DLM AKAUN ABG AJI..SETIAP SKALI POSSING 0.25 SEN YE..SBG WANG ROYALTI...NAK KUMPUL BNYK2 NAK BELI ROTI GARDENIA...BEGMBR DGG KETA JE KE SERI & HANISAH..DGN ABG AJI SENDIRI TAK NAK BGMBR KE? KEH//KEH//KEH// KECIAN ADEQ2 UIA..KONON NAK AKTIVITI YG MENCABAR MCM FLYING FOX LA--LA DPT FLYING SQUIRREL..INGAT NAK JUNGLE TRECKING DLM SEJAM DUA..TETIBA 1 HARI KENA TRECKING....APE MCM GI KLAS..OK TAK KE..MERANGKAK SMPI DEWAN KULIAH

    ReplyDelete
  56. pnat ag la abg aji..
    smpai ade yg demam..
    hmpir ade yg kne H1N1..hahaha
    tp rmai yg skit tekak r..
    kuat war cry kot..huuhu
    kpd kak nadia n kak raihan,
    syahman kem salam..
    jwb jgn x jwb..

    ReplyDelete
  57. liyaaaaaa...
    dimana kamuuuu...hahahahah
    jgn malu2 ea..

    ReplyDelete
  58. hai..salam adiq2x karisma semua wah makin hangat perbualan kat blog nie...hehhehe...meh kiter ramai meriahkan blog nie..kepada adik karisma ukm jemput2xla abg aji n fasi
    2x yang lain datang pesta konvo...sampai ati xajak huuuuu

    ReplyDelete
  59. Salam. Walau apapun tajuk yang adik2 semua bincangkan diharap jangan lupakan semangat team karisma yang telah diterapkan & lepas ni kita akan adakan pula game antara team karisma IPT-IPT untuk menguji setiap team dengan cabaran yang lebih besar .... semoga nanti lebih memantapkan jati diri setiap team karisma kerana anda semua adalah bakal pewaris .... (ust.nan)

    ReplyDelete
  60. pejuangan kita masih belum selesai jangan kita mudah selesa dengan apa yang kita ada sekarang...
    jangan biarkan bansa lain terus menguling bangsa melayu,,,,,akan ku bela habis-habisan,,,,
    hisham loni.

    ReplyDelete
  61. hisham loni
    team ukm nk bagi cadangan game universiti mana paling kuat makan...
    mcm ne boleh x...abg aji

    ReplyDelete
  62. salam ramadhan kepada smua team rakan siswa.jdikan ramadhan ini,ramadhan yg trbaik untk kta smua.salam ukhuwwahfillah.....all the best..

    ReplyDelete
  63. koi setuuju beno dgn hisyam loni tue....slagi bumi ini masih ku pijak,slagi itu melayu terbela!!islam itu persaudaraan!fi sabilillah..
    (syamila)

    ReplyDelete
  64. ukm....tetap hebat dan mempunyai cara yang tersendiri untuk memperjuangkan 1 malaysia...
    jangan mudah selesa dengan apa yang ada sekarang...pejuangan kita masih belum selesai...

    ReplyDelete
  65. petang ni team ukm akan g tawan um lak......
    selepas menjadi tuan rumah 2 majlis...kali ni nak tengok kehebatan team um buat persiapan....
    apa....selamat gempur la d um...

    ReplyDelete