Thursday, August 6, 2009

KEM RAKAN SISWA JASA (KARISMA)- UM





Tahniah dan syabas buat semua Team KARISMA UM yang telah berjaya menyahut cabaran dan menggenggam azam untuk menjadi generasi muda yang sedar dan jelas akan tugas serta tanggungjawab untuk memartabat agama, memperkasa bangsa dan menjulang negara.
Majlis Perasmian Kem Rakan Siswa JASA (KARISMA) ini telah disempurnakan oleh Y. Bhg. Dato' Fuad Tan Sri Hassan, Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas, Kem. Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan.
Saksikan paparan kenangan terindah sepanjang kem KARISMA mahasiswa UM yang telah berlangsung selama tiga hari dua malam di Kajang, Selangor dalam ruangan Album KARISMA UM.Teruskan perjuangan .. Gempurrrr!!!

29 comments:

  1. hehe....glad to b da 1st one 2 comment...
    gmbr gua ada kot....
    hehe...add blog sy..
    berqperpaduan.blogspot.....ble x?

    ReplyDelete
  2. GEMPUR!!!!
    HEHE....
    knp x byk gmbo???
    ltk r byk g...
    pape pon..
    team karisma UM mmg gempak!!
    lg2 team fantastik 4...
    huhu..

    ReplyDelete
  3. proud to be one of this team =)

    ReplyDelete
  4. Ana rasa kem ni memang membina xpecially time survivor....huhhhh......baru tahu erti syukurrrrrrr......ni baru test....if btol2..Alhamdulillahh...ana dapat sertai kem ni ..syukran pada abang aji....rafai

    ReplyDelete
  5. Afwan- Rafai, buat adeq2 UM semua temasuklah Dayau, Zulkarnain, Kety, Seha, Tasya, Huda dan semua skalilah tahniah untuk anda semua. Anda perintis...terus berusaha memartabat negara ke persada dunia. Tapi nak bg taw.. rekod flying squirrel u all 5 minit 32 saat da berjaya dileburkan oleh Team KARISMA UKM- geng abe (K3) dengan hanya 3 minit 52 saat... dasyat la dia org tue...tapi tiap2 kali menang kumpulan mane menang dia orang makan sendiri2 je tak kongsi mcm u all- Team Karisma UM..luv u all- abg aji

    ReplyDelete
  6. weh..UKM hebat weh..budak kolej ungku omar!!kitorg mmg hebat,,,fewwwit!!!

    ReplyDelete
  7. abg aji..kitorg nk kongsi makanan ngn geng2 len tp geng2 len yg xsanggup tgk kitorg kelaparan...hahaha

    ReplyDelete
  8. ye la deq oii..alasan je tu... team karisma um, kami akan dtg mlawat adeq2 smua nanti dlm bulan pose ni...insya allah..

    ReplyDelete
  9. UM tetap terhebat.....huhuhu
    apa yg penting kerjasama.....

    ReplyDelete
  10. hai kwan2x karisma...meh komen or citer isu-isu semasa...martabatkan budaya cintakan ilmu...sambil borak-borak dapat gak kiter ilmu...baca n komen apa yang abang aji tulis tenang budaya ilmu...baru MANTAP!!!sambil kiter citer progrm y kta dah lalui ...sambil2 manfaatkan ilmu yang...bak kata pepatah sambil menyelam minum air.....jadilah seperti padi semakin ari semakin tunduk kerana isinya...:)
    moga kite sama beroleh keberkatan dari Allah utnuk mencari ilmunya...amin...hah komen jgn tak komen hehhe....-kak nadia-

    ReplyDelete
  11. sume yg g kem karisma 2 mmg yg t'baek..hehehe.. x kre dak U ne pn tp kiter yg kne mdkung wawasan ngra.kiter kn pnymbung wrisn..kter sume mahasiswa2 kt m'sia kne bsatu. chayok2.. hohoho. xd yg skong ker??

    ReplyDelete
  12. Team Karisma dari setiap IPT juga adalah digalakkan untuk menyumbangkan artikel ilmiah dan maklumat untuk blog ini bagi dikongsikan ilmu bersama dengan IPT-IPT lain. KARISMA BOLEH !!! (ust.nan)

    ReplyDelete
  13. awat ckit sngat gambar
    2 je

    ReplyDelete
  14. nape video kem karisma um xde???

    ReplyDelete
  15. UM UIAM UKM.....
    Kami tetap 1 U 1 Malaysia....
    Kita jumpa di UKM 31hb8...
    selamat berbuka semua..

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum..
    kpd abg aji n smua skuad survivor n taktikal, tq sgt2 sbb byk bg tunjuk ajar mse kursus... insyaAllah sy xkan lpe smua 2.. kpd kwn2, TAHNIAH kerana berjaya mengharungi cabaran survivor dengan jayanya!! u all mmg the best!!! UM, UKM, PA UIA.... kita semua the best!!! jumpa d UKM 31 hb... di sana nanti akan berkumpul semua mahasiswa wira negara!!! hidup KARISMA!!!!!!dr umar(fantastic4)

    ReplyDelete
  17. ok guys,
    c u di ukm..31 ogos ni..
    bley r kt rpt2 kn ukhuwah antr u..
    k..
    slamat b'pose 2 all mmber karisma jasa..

    ReplyDelete
  18. tahniah kpd team karisma UKM cz berjaya buat mjlis reunionn team karisma...
    jutaan 10Q jg kpd Abg Haji cz banyak bantu kami.....
    Jasamu akanku kenang hingga akhir hayat.....

    ReplyDelete
  19. ambooii99999....
    seha..
    ada jg kau bg komen...
    he99..
    abg haji, kita buat majlis hari raya pulak...!!!

    ReplyDelete
  20. ukm
    thanx to all of team karisma dr um n uia coz sdi dtg kt ukm..hehehe kite sume mmg terbaek!

    ReplyDelete
  21. btul 2 anonymous....
    adoooiii...
    berbelit lidah nk sbut...
    he99
    gurau je...
    UM PAUIAM UKM,
    we are the best...
    seha, nape diam je...???!!!!

    ReplyDelete
  22. hii,,um mmg terbaek..
    best la join program nih...
    mencabar wooo...
    suke tgok abg2 fesi tyme mjls buke pose kt ukm,,besttttt..
    gempuuuuuuuuurrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  23. SALAM TEAM RAKAN SISWA...
    KITA JUMPA DI UM PADA 18HB10....
    GEEMMPPUUURRR....!!!!!!!

    ReplyDelete
  24. ASSALAMUALAIKUM buat semua'
    team Rakan Siswa Um harini seronok buka puasa sesame,hehe.Siap buka hamper tau.
    Buat Universiti2 lain,x sabar jumpa u all lg.
    Khas buat rakan2 UKM,
    jum la lawan "sap" lagi,
    we'll from UM will be prepared.jaga2!
    wow tuaH!
    GEMPURRR!!!

    ReplyDelete
  25. salam rakan2x team karisma dijemput hadir 16hb oktober 2009 di open house di rumah kak fasi nadia..meh jeput ramai2x...kiter wat gempur kat saner heheh....tumpang bagi announsement yerk tuan aji n ust...hehhehe ni address kg.hailam pengkalan balak, masjid tanah melaka...jemput2x datang selamat ari raya:)

    ReplyDelete
  26. salam..kak nadia ada bas disediakan x??huhu
    jauh lah..nk join tp x de kenderaan lah.huhu ;-)

    ReplyDelete
  27. karisma ukm terrrrrbaek...

    ReplyDelete
  28. Dayau said...

    kata-kata yang
    cuba kita renungkan...

    hidup ini biarlah dengan memberi sebanyak-banyaknya,
    bukan dengan menerima sebanyak-banyaknya....

    khutbah haajah :
    "sesungguhnya sebenar-benar perkataan adalah kitabullah, sebaik-baik petunjuk adalah petunjuk rasulullah, seburuk-buruk perkara adalah perkara yang diada-adakan dalam agama,setiap perkara yang diada-adakan adalah bid'ah, setiap bid'ah adalah sesat, setiap yang sesat tempatnya di neraka"

    khutbah haajah ini selalu dikatakan oleh nabi kepada sahabat di awal majlis.. hadis hasan -di sahihkan oleh enam imam; imam ahmad,imam nasa'i,dan...

    selautan terima kasih kepada pihak Jasa atas segalanya...

    kepada semua ahli karisma.. cuba renungkan satu kenyataan ini,
    jika kita hendak melihat sesebuah negara itu adakah maju atau mundur pada masa akan datang, lihatlah pada golongan pemudanya pada masa sekarang...

    kalau kita hendak maju dan berjaya, jadilah seperti negara jepun yang selepas dibom mereka bangkit semula,
    kalau kita hendak dipandang tinggi akhlak mulia, jadilah seperti akhlak peribadi seorang sahabat yang cintakan rasulullah..

    ingatlah mana dasar kita, biarlah kita berdiri dengan jati diri kita sendiri, berswadaya, dan memiliki ilmu yang betul dalam perjalanan hidup kita...

    lastly ...

    Selamat menduduki Peperiksaan !

    ReplyDelete
  29. طلب الجامعة ملايا...October 30, 2009 at 6:35 PM

    السلام عليكم جميعا....
    اولا نشكر الي الله تعالي لانه يعطي الينا يعيش في هذا الدنيا...
    ايها شباب اليوم....
    فان الشباب هم عماد الوطن والدين. وستنهض الدولة بنهوضهم, وستنهار بانهيارهم...
    وأخرا يجب علينا شباب اليوم ان يعمل جادين اعداد انفسنا اعدادا تاما ونجتنب عن المفاسد التي تهلك حياتنا لنكون قادة في المستقنل ولنصنع مستقبل ماليزيا الباهر.....

    ReplyDelete